Vaikka jokainen prosessi ja valmennus on räätälöity, niin jotain yhteistä kuitenkin kaikessa työskentelyssämme on. On joitain hyväksi koettuja periaatteita, joita pyrimme noudattamaan.

Ryhmän turvallisuus ja yksilöiden hyväksyminen

Tarkoituksenamme ei ole muuttaa ihmisiä aktiivisemmiksi, innostuneemmiksi, motivoituneemmiksi tai miksikään muuksikaan mitä he itse eivät valitse olla. Haluamme työskennellä ihmisten kanssa sellaisina kuin he ovat. Me luomme edellytykset rikastavalle ja rakentavalle vuorovaikutukselle ja yhteistyölle sekä helpotamme ryhmätavoitteiden saavuttamista. Ryhmän turvallisuus ja yksilöiden tietoisuus hyväksytyksi tulemisesta ovat työskentelyn edellytyksiä. Osallistujat saavat mahdollisuuden hyödyntää parhaita puoliaan ja lisäksi he saavat itse kunnian työn tuloksista ja sisällöstä.

Suorapuheisuus ja puhevalta

Suorapuheisuus yhdistettynä puhevaltaan mahdollistaa laajemman osallistumisen, vähentää byrokratiaa, helpottaa yhteistyötä ja ennen kaikkea vähentää kustannuksia ja nopeuttaa toimeenpanoa.

Ratkaisulähtöisyys

Ristiriitaiset ryhmät ovat yleensä eri mieltä ainoastaan hyvin pienestä osasta asioita. Tästä huolimatta he käyttävät suurimman osan energiastaan ja ajastaan näihin yksittäisiin erimielisyyksiin. Me käsittelemme erimielisyyksiä ensisijaisesti informaationa, ei ensisijassa ratkaistavina ongelmina. Keskitymme mieluummin kaikkeen siihen mitä ihmiset yhdessä pitävät tärkeänä ja toivottavana. Tämä auttaa rikastavassa ja rakentavassa ilmapiirissä suunnittelemaan yhteistä tulevaisuutta, sellaista jonka kanssa me kaikki olemme valmiita elämään.

Konsensuslähtöisyys

Tärkeistä sitoutumista vaativista asioista päätettäessä yhteisymmärryksen saavuttaminen auttaa varmistamaan, että ihmiset ovat sitoutuneita päätöksiin vaikka eivät olisikaan samaa mieltä kaikesta. Lisäksi yhteisymmärrys auttaa varmistamaan, että ihmiset ovat ymmärtäneet päätösten taustalla olevan kokonaisuuden ja ennen kaikkea, että tehdyt päätökset ovat kokonaisuuden kannalta mielekkäitä. Yhteisymmärrys on erityisen tärkeä silloin kun halutaan nopesti viedä käytäntöön monimutkaisiin asiakokonaisuuksiin liittyviä ratkaisuja.

Oikeat ihmiset

Yhteisymmärrys ilman oikeiden ihmisten osallistumista on merkityksetön. Ratkaisevan tärkeätä on saada käsiteltävän asian kannalta oikeat ihmiset osallistumaan. Toisinaan tämä voi tarkoittaa, että paikalle saapuvat ihmiset kenellä on intohimoa ja halu ottaa vastuuta. Toisinaan on tärkeätä, että paikalla ovat ihmiset, joilla on käsiteltävään aiheeseen liittyen päätäntävaltaa, resursseja, asiantuntijuutta, tietoa sekä ne ketkä ovat edunsaajia asiassa. Eli, että asian kannalta kaikki oleelliset näkökulmat ovat edustettuina.

Oikea ympäristö ja aikaa

Luottamuksen, ymmärryksen ja ennen kaikkea yhteisymmärryksen rakentaminen vaatii aikaa mutta myös oikea ympäristö ja tunnelma ovat tärkeitä.

Intohimo ja vastuunotto

Tilaisuuksien onnistumisen varmistamisen kannalta tärkein yksittäinen tekijä on varmistaa, että ihmiset työskentelevät asioiden kanssa jotka heitä aidosti kiinnostavat ja joista he ovat valmiita ottamaan vastuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s